Εγκαινιάστηκε – με τα όλα της – η εικαστική έκθεση “Αδειες καρέκλες” για το ΕΤΟΣ ΣΚΑΡΙΜΠΑ

Κόσμος πολύς και κυρίως από τις νεώτερες ενήλικες γενιές στα εγκαίνια της έκθεσης “Αδειες καρέκλες” για το ΕΤΟΣ ΣΚΑΡΙΜΠΑ στο βιβλιοπωλείο Σ22 των εκδόσεων ΝΕΦΕΛΗ στην Αθήνα, την Πέμπτη 19/9.

9 εκθέτες, 15 έργα (το 15ο ήταν αρκετές Καραγκιζοφιγούρες) φτιαγμένα με διάφορα μέσα και τεχνικές, όλα εμπνευσμένα από το έργο του Σκαρίμπα, το ίδιο και η επιτούτου μουσική από το συγκρότημα Rita Moss που ξεκίνησε μ’ ένα δρώμενο, το οποίο προέβλεπε και τη χρήση μασκών (μοιράστηκαν) από τους παραβρισκόμενους.

Οι καλλιτέχνες προσπάθησαν “να συνομιλήσουν με το λόγο του Σκαρίμπα προσεγγίζοντας τα βαθιά συναισθήματα που εγείρονται στο έργο του και εντέλει διευρύνοντας την επιρροή του πέρα από τα όρια της συγγραφής, μέσα από την εικαστική τέχνη και τη μουσική” σημειώνονταν στην προαναγγελία της έκθεσης. Η οποία πλαισιώνονταν και με χειρόγραφα και φωτογραφίες από το προσωπικό αρχείο του Σκαρίμπα.

Συμμετείχαν οι καλλιτέχνες: Βασίλης Αγγελόπουλος, Σπύρος Αγγελόπουλος, Barba Dee, Ίρις Δεπάστα, Rita Mosss, Σταυρούλα Παπαδάκη, Ραφαήλ Πετρόπουλος, Περικλής Πραβήτας, JohnSugahtank, Τζούλια Σωτηρίου, Heo Tsop.

Αν η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, τότε η έκθεση θα ελκύσει πολύ κοινό μέχρι την ολοκλήρωσή της στις 3/10.