Κυριαρχικό τρέμπλ από την “Κυρία του τραίνου” στη Ν. Αρτάκη

“Η κυρία του τραίνου” κατέκτησε το… τρεμπλ το βράδυ της Κυριακής 11/8 στη σκηνή του πάρκου της Ν. Αρτάκης, όπου παρουσιάστηκε στα πλαίσια αφενός των ΚΥΖΙΚΕΙΩΝ ’24 και αφετέρου του ΕΤΟΥΣ ΣΚΑΡΙΜΠΑ: “έσκισε” και σε σκηνοθεσία και σε ηθοποιία και σε θεατές.

Το εν λόγω έργο του Σκαρίμπα δεν είναι απ’ τα εύκολα (και ποιο έργο του είναι εύκολο;), αλλά η διασκευή, σκηνοθεσία και καθοδήγηση από τη Μαίρη Τσοπανίκου έδωσε τη δυνατότητα στους ερασιτέχνες ηθοποιούς να το αποδώσουν εξαιρετικά (κι ως προς το πνεύμα του και τα βασικά μηνυματά του), ώστε δικαιολογημένα καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές που μετρήθηκαν σε εκατοντάδες.

“Με μεγάλη χαρά συμμετέχουμε στην ανάδειξη/διάδοση σπουδαίων πολιτισμικών αξιών τις οποίες καλλιεργεί το έργο του Γ. Σκαρίμπα”, έγραψε η Μ. Τζοπανίκου στο πρόγραμμα της παράστασης, ευχαριστώντας και το Σύλλογο Φίλων Γ. Σκαρίμπα που εξασφάλισε ώστε οι κληρονόμοι των πνευματικών δικαιωμάτων του λογοτέχνη να τα διαθέτουν δωρεάν για τις δραστηριότητες στα πλαίσια του ΕΤΟΥΣ ΣΚΑΡΙΜΠΑ.

Η εκπρόσωπος του Συλλόγου Φίλων Γ. Σκαρίμπα, η Ελένη Φωτιά, στο σύντομο χαιρετισμό της πριν την παράσταση, αναφέρθηκε και στα σημαντικά για την τοπική πολιτιστική δραστηριότητα επιτεύγματα του ΕΤΟΥΣ ΣΚΑΡΙΜΠΑ.

Όλους τους συντελεστές συγχάρηκαν ο αντιδήμαρχος Ν. Αρτάκης και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Χαλκίδας, η οποία συγχάρηκε επιπλέον και το Σύλλογο Γ. Σκαρίμπα.