Οι τελευταίες εκδηλώσεις του Ιουνίου κι οι πρώτες του Ιουλίου αφιερωμένες στο ΕΤΟΣ ΣΚΑΡΙΜΠΑ

27/6/24 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, ώρα 6.30μμ, έκθεση ζωγραφικής των μαθητών της γ’ τάξης εμπνευσμένη απ’ το έργο του Σκαρίμπα. Οι μαθητές εκθέτουν και τις Καραγκιζοφιγούρες που έχουν κατασκευάσει στο στιλ των αντίστοιχων του Σκαρίμπα, τις οποίες έχουν παρουσιάσει και σε Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο στην Πάτρα, ενώ έχουν κάνει στο περιοδικό τους “ΠΡΩΤΟτυπος” και αφιέρωμα 20 σελίδων στον Σκαρίμπα – κι όλα αυτά ως συμμετοχή τους στο ΕΤΟΣ ΣΚΑΡΙΜΠΑ.

28/6/24, Πάρκο Λαού, ώρα 9μμ, Σκαριμπο-Καραγκιοζοπαράσταση στα πλαίσια του Φεστιβάλ της ΚΝΕ

29/6/24 Δημοτική ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ, ώρα 8μμ, έκθεση φωτογραφίας του 1ου Πρότυπου Λυκείου Χαλκίδας και του ΓΕΛ Αυλωναρίου, αφιερωμένη και στο ΕΤΟΣ ΣΚΑΡΙΜΠΑ.

30/6/24 Ανοιχτό Θέατρο Αγ. Νικολάου (Μπούρτζι) θεατρική παράσταση με το έργο του Γ. Σκαρίμπα “Τρεις άδειες καρέκλες” από τη σκηνοθέτιδα του Εργαστηρίου Καλλιτεχνικής Παιδείας και μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Φίλων Γ. Σκαρίμπα, Ηρώ Σιμονοβίκη και τη θεατρική ομάδα της. Τα πνευματικά δικαιώματα του έργου έχουν παραχωρηθεί δωρεάν προς τιμή του ΕΤΟΥΣ Γ. ΣΚΑΡΙΜΠΑ

30/6/24 Έως αυτή τη μέρα θα συνεχίσει να λειτουργεί η αφιερωμένη στο ΕΤΟΣ Γ. ΣΚΑΡΙΜΠΑ έκθεση Αγιογραφίας του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας και οι λογοτεχνικός και φωτογραφικός διαγωνισμοί για το ΕΤΟΣ Γ. Σκαρίμπα

1/7/24 Προκήρυξη Μουσικού Διαγωνισμού για το ΕΤΟΣ Γ. ΣΚΑΡΙΜΠΑ από το τοπικό παράρτημα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

4/7/24 Διαδικτυακη παρουσίαση της Μελέτης Μουσειοσκευής του Μουσείου Γ. Σκαρίμπα από τους καθηγητές και ερευνητές των Πανεπιστημίων ΕΚΠΑ και ΠΑΔΑ, ως αφιλοκερδής συνεισφορά στο ΕΤΟΣ Γ. ΣΚΑΡΙΜΠΑ.

7/7/24 Ορεινός Δρόμος “Σωκράτης” (στο δίκτυο μονοπατιών Αυλίδας κ.α.), ώρα 7μμ, με πεζοπορία, τρέξιμο, αφηγήσεις, μουσική. Όλη η εκδήλωση που οργανώνεται από τον Σύλλογο ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ είναι αφιερωμένη και στο ΕΤΟΣ Γ. ΣΚΑΡΙΜΠΑ.

 

Είναι πολλές δεκάδες και ποικίλες οι εκδηλώσεις/δραστηριότητες για το ΕΤΟΣ ΣΚΑΡΙΜΠΑ που έχουν προγραμματιστεί για τη συνέχεια και έως τέλος του 2024 – πολλές από αυτές εξαιρετικά πρωτότυπες -, ενώ είναι ήδη βέβαιο ότι θα εμπλουτιστεί επιπλέον ο σχετικός κατάλογος και με νέες δραστηριότητες από πολλά σχολεία, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ’24-’25, καθώς και από άλλους φορείς κι όχι μόνο στη Χαλκίδα.