ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ (9/7, ώρα 1Οπμ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΔΙ…

 

… και το ΕΤΟΣ Γ. ΣΚΑΡΙΜΠΑ την ευλογεί αλληλέγγυο

 

Την Τρίτη 9/7 στις 10 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση έξω από το Δασαρχείο Αλιβερίου με αίτημα την απεγκατάσταση του ανεμολογικού ιστού στη θέση Τούρλα του Καδίου Κονιστρών.  Η Εύβοια έχει πνιγεί από τις ανεμογεννήτριες προκειμένου να κερδοσκοπήσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες που “ειδικεύονται” στο να χλαπακώνουν την πίτα της “πράσινης μετάβασης”. Και προκειμένου γι’ αυτό ορμούν σε όποια περιοχή τους κάνει για να “επενδύσουν”. Χωρίς φραγμό ούτε σε περιοχές που κατά τα λοιπά προστατεύονται από νόμους. Αλλά κι αυτούς τους νόμους , μέχρι να τους αλλάξουν για να κάνουν τη δουλειά τους “νόμιμα”, τους γράφουν στα παλιά τους παπούτσια. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει και στην περιοχή Καδίου, με άμεση ευθύνη του τοπικού Δασαρχείου, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, παραγόντων και συλλογικοτήτων της περιοχής, όπως η Ανοικτή Συνέλευση για τα Κοτύλαια που οργανώνει και την προαναφερόμενη συγκέντρωση με την υποστήριξη του Δικτύου για την Προστασία της Ευβοϊκής Γης.

Ο Σύλλογος Φίλων Γ. Σκαρίμπα μετέχοντας στο Δίκτυο για την Προστασία της Ευβοϊκής Γης, υποστηρίζει και την εν λόγω κινητοποίηση και καλεί τα μέλη, τους φίλους και τους κατοίκους της περιοχής να συμμετέχουν.

Εξάλλου το ΕΤΟΣ ΣΚΑΡΙΜΠΑ που “τρέχει” το 2024 ακριβώς με πρωτοβουλία και οργάνωση του Συλλόγου Φίλων Γ. Σκαρίμπα, επιδιώκει να αναδείξει αξίες του Σκαριμπικού έργου και ανάμεσά τους την αλληλεγγύη μεταξύ των πολλών απλών ανθρώπων – των “επιουσιτών” οπως τους έλεγε ο Σκαρίμπας –  για τα μεγάλα και μικρότερα κοινά συμφέροντά τους, όπως στην προκειμένη η προστασία της Ευβοϊκής γης από την αδηφαγία των “κατεστημενιτών”, των “μεγάλων συμφερόντων” – όπως θα έλεγε ο Σκαρίμπας.