Βούλα Αγιοστρατίτη

Επιστροφή στο Λεύκωμα

Το 2024 έτος Σκαρίμπα, αφιερωμένο στο έργο του, θα αποτελέσει πραγματικό ορόσημο για την ιστορία του τόπου μας, για την παρακαταθήκη και για την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, που άφησε σε όλους εμάς.

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν θα αναδείξουν και θα διαχύσουν ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία της πόλης μας, του Νομού μας.

Ένα ποιοτικό κομμάτι της περιουσίας του τόπου μας και αντιπροσωπευτικό εφαλτήριο ανάπτυξης του πολιτισμικού, ακόμη και τουριστικού του χαρακτήρα.

Γιατί αυτό είναι για τον τόπο μας ο Γιάννης Σκαρίμπας.

Θα αναδείξουν όμως και την περηφάνια μας

Ο κυρ.Γιάννης ζούσε ανάμεσα μας, ανοίγοντας δρόμους μυαλού και ψυχής.

Η Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Εύβοιας θα συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις/δραστηριότητες για το ΕΤΟΣ Γ. ΣΚΑΡΙΜΠΑ. Μεταξύ άλλων θα συνδιοργανώσει με τον φωτογράφο-καλλιτέχνη κ. Β. Νίκα πανελλήνιο φωτογραφικό διαγωνισμό με τίτλο «Οι δρόμοι του Γ. Σκαρίμπα».

Κεντρικός στόχος του φωτογραφικού διαγωνισμού είναι να «αποτυπωθούν» μέσω της τέχνης της φωτογραφίας βασικοί «τόποι» και «στιγμές» του Γ. Σκαρίμπα ως καθημερινού ανθρώπου και ως δημιουργού. Ειδικότεροι στόχοι είναι να αναδειχθούν η σχέση του με τη Χαλκίδα, την ιστορία της, την παράδοσή της, τον πολιτισμό της και παράλληλα οι βασικές αξίες που «καλλιέργησε» μέσω της τέχνης του σε όλες τις μορφές της. Τα αποτελέσματα του διαγωνσιμού θα παρουσιαστούν δημόσια και θα προβληθούν πολύμορφα.