Γρανέτα Τσιβίκα

Επιστροφή στο Λεύκωμα

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του συλλόγου Φίλων Γ. Σκαρίμπα για να κηρυχτεί απ’ το δήμο Χαλκιδέων το 2024 ως έτος αφιερωμένο στο Γιάννη Σκαρίμπα. Στη μοναδική αυτή φυσιογνωμία,  στο μαχητικό,  ελεύθερο και ανυπότακτο συγγραφέα, ο  οποίος με τη γνωστή ιδιότυπη γλώσσα του μας  κληροδότησε ένα πλούσιο και πολύμορφο έργο που τον κατατάσσει στην πρωτοπορία της ελληνικής λογοτεχνίας.

Στηρίζουμε τα αιτήματα του συλλόγου προς τη Δημοτική Αρχή για την υλοποίηση του προγραμματισμού των εκδηλώσεων αλλά και των προτάσεων που σχετίζονται με την αναβάθμιση των τοπικών δομών που τον αφορούν, όπως ο τάφος του, το μουσείο, το αρχειακό υλικό, η βιβλιοθήκη κ.α.

Η καταξίωση της πνευματικής  κληρονομιάς του έργου του Γιάννη Σκαρίμπα θα έχει ως αποτέλεσμα και την ποιοτική πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου με ιδιαίτερο όφελος για τη νέα γενιά, μέσω της μετάδοσης του κριτικού και ανατρεπτικού πνεύματος που διατρέχει το έργο του, της ενίσχυσης των αντιπολεμικών/φιλειρηνικών αξιών του, της αλληλεγγύης στα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων.