Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Και το 1ο ΕΠΑΛ Σερρών στις επάλξεις του Έτους Γ. Σκαρίμπα. Να τι γράφει στο περιοδικό που εκδίδει:

10 Φεβρουαρίου

Και το 1ο ΕΠΑΛ Σερρών στις επάλξεις του Έτους Γ. Σκαρίμπα. Να τι γράφει στο περιοδικό που εκδίδει (δείτε τον σχετικό σύνδεσμο https://schoolpress.sch.gr/prism/archives/277):

«Σκαρίμπας παντού» και στο «Πρίσμα», που υποστηρίζει και ενισχύει την καινοτόμο πρωτοβουλία της κήρυξης του 2024 ως Έτους Σκαρίμπα, διαμηνύοντας στους αναγνώστες και τις αναγνώστριές του τα «χαμπέρια».

Με τη συμπλήρωση σαράντα χρόνων από τον θάνατό του, η οργανωμένη τοπική κοινωνία Χαλκιδέων, τιμά τη μνήμη του Γιάννη Σκαρίμπα, διαχέοντας τις θεωρήσεις των έργων και ημερών του με πλήθος δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων (δείτε σχετικά στη διεύθυνση: https://etos.skarimpas.gr). Βαθιά λαϊκός άνθρωπος ο ίδιος, όπως μαρτυρεί η έρευνα και περιγράφουν γοητευμένοι στις ιστορίες τους οι συντοπίτες του, υποστήριξε την τέχνη από και για τον καθημερινό άνθρωπο, τον «επιουσίτη»…

Πολυσχιδής και ρηξικέλευθος, συνεχίζει να εμπνέει με το έργο του [πεζογραφία, ποίηση, θέατρο (ας σημειωθεί και η ιδιαίτερη προσφορά του στη συνέχιση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του Θεάτρου Σκιών), ιστοριογραφία, κριτική, εικαστικά…] την αξία της αλληλεγγύης ανάμεσα σε ανθρώπους και συλλογικότητες, διαμορφώνοντας μια οικουμενική αντιπολεμική κοινωνική συνείδηση, πέρα και πάνω από από τα αστικά κατεστημένα και στερεότυπα. Με αυτόν τον γνώμονα, το «έτος», αποτελεί πρώτα ενδοσκοπική και έπειτα πλατιά αναγνώριση της πολιτισμικής παρακαταθήκης του δημιουργού.

Αυτήν, άλλωστε, διαφυλάττει και ο Μουσειακός Χώρος του Πολιτιστικού Κέντρου-Αρχείου Γ. Σκαρίμπα και με θέρμη υποστηρίζει στα χρόνια που μεσολάβησαν από τον θάνατό του ο Σύλλογος Φίλοι Γ. Σκαρίμπα.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
10 Φεβρουαρίου